Succesvolle CD-opnames met topartiesten

29 augustus 2017
Foto van Freek de Jonge voor Piet Paaltjens Parade. Foto: Jan van der Ploeg.

Succesvolle CD-opnames met topartiesten

30 augustus 2017

Geruchten suisden al een tijdje rond in Schiedam. Liep Freek de Jonge nou over de Lange Haven? Waren dat de mannen van The Kik in de Korenbeurs? Eindelijk mogen we vertellen over het geheime project!

Van Freek de Jonge en Aafke Romeijn tot The Kik en Clean Pete. Allemaal hebben ze zich verdiept in het werk van de melancholische dichter Piet Paaltjens. Van zijn 150 jaar oude gedichten maakten ze nieuw werk. Rauw en vurig of juist waanzinnig romantisch.

In alle stilte werd samenwerking met Excelsior Recordings deze speciale Piet Paaltjens Parade CD opgenomen in pand Roelants. De drukkerij en boekhandel waar 150 jaar geleden ook de dichtbundel werd uitgegeven. Een bijzondere opmaat richting de Piet Paaltjens Parade.

De lancering van de CD – een collectors item! – vindt plaats tijdens het nieuwe festival (20 oktober t/m 1 november). De CD is vanaf de eerste festivaldag te koop bij de festivallocaties, een aantal geselecteerde winkels in Schiedam en omgeving en via deze website. De (advies)prijs is € 18,67. Het bedrag vormt een knipoog naar het jaar waarin de dichtbundel in Schiedam verscheen. Meer informatie over de CD volgt binnenkort.