Toegankelijkheid

Route naar de Westvest90-kerk
In deze kerk vinden verschillende onderdelen van de Piet Paaltjens Parade plaats. Op hun website vind je informatie over de route met openbaar vervoer en meer over parkeren rondom de Westvest90-kerk.

Route Schiedam CS naar centrum Schiedam
Vertrek in zuidwestelijke richting vanaf Stationsplein 79 (3112 HJ, Schiedam) en steek over richting de Singel. Ga na 80 meter rechtsaf de Overschiese dwarsstraat in en sla direct linksaf de Overschiesestraat in. Blijf langs de trambaan lopen en steek vervolgens bij de stoplichten rechtdoor over richting de Boterstraat. Ga de Boterstraat in en blijf de weg volgen totdat je bij de Korte Dam bent gekomen. Deze sla je in, steek de brug over. Je ziet de Bibliotheek in de Korenbeurs dan links liggen. Je bent gearriveerd bij de Lange haven Schiedam. Aan de linkerkant van de Korenbeurs vind je Pand Roelants. Aan de andere kant van het water, schuin tegenover de Korenbeurs, vind je de Pastorie.

Parkeren in de buurt van Lange Haven
Er zijn rondom de Lange Haven verschillende betaalde parkeerplaatsen. Bekijk hiervoor de website van ABC garage. Let op: bij parkeergarage de Passage kun je na 18.00 uur niet meer uitrijden.

Route naar Pand Roelants
De Korte Havenbrug tussen de Bibliotheek in de Korenbeurs en Pand Roelants is tijdens de Piet Paaltjens Parade vanwege wegwerkzaamheden gesloten. Dit zijn restauratiewerkzaamheden om zo de rijksmonumentale brug op orde te houden. Gedurende het werk wordt het verkeer, waaronder voetgangers en fietsers, omgeleid via de kop van de Korte Haven (de Westvest) of de andere kant van de Lange Haven.

Je kan vanaf de Korenbeurs op twee manieren naar Pand Roelants.

  • Sta je op de Lange Haven, niet aan de kant van de Korenbeurs, maar aan de andere kant van het water? Draai naar links en volg de Lange Haven tot je aan je rechterzijde de Appelmarktbrug ziet. Deze steek je over. Volg aan de andere kant van het water opnieuw de Lange Haven, terug richting de Korenbeurs. Aan het einde, voor de Kort Havenbrug, vind je aan de linkerkant Pand Roelants.
  • Sta je pal voor de Korenbeurs, met je gezicht naar het gebouw? Volg de straat, de Dam, aan de rechterkant richting de achterkant van de bibliotheek. Sla de eerste weg linksaf, dit is de Korte Haven. Deze volg je tot het einde. Dan sla je linksaf de Westvest in. Zodra je het water over bent, sla je direct linksaf de Korte Haven in. Volg de weg langs het water. Aan het einde op de rechterhoek vind je Pand Roelants.