PIET PAALTJENS EXPOSITIE

13 augustus 2017
tentoonstelling piet paaltjens parade korenbeurs schiedam francois haverschmidt

PIET PAALTJENS EXPOSITIE

VANWEGE GROTE BELANGSTELLING IS DEZE TENTOONSTELLING VERLENGD TOT 15 NOVEMBER

Lange tijd was Piet Paaltjens een spannend mysterie voor zijn lezers. Bestond hij wel echt? François HaverSchmidt hield van begin tot eind vol dat het een vriend van hem was.

 

In de Korenbeurs een bijzondere tentoonstelling over ‘Snikken en Grimlachjes’ van Piet Paaltjens en (ander) werk van HaverSchmidt. Van eerste drukken ‘Snikken en Grimlachjes’ tot meer uniek materiaal zoals handgeschreven gedichten. De tijdelijke tentoonstelling is onder andere samengesteld uit collecties van particulieren en studentenvereniging Minerva uit Leiden.

Eén van de stukken is een schilderij van J.G. Vogel met op de achterkant een gedicht uit 1886 van François HaverSchmidt. Naar aanleiding van het eerste persbericht over de Piet Paaltjens Parade kreeg de bibliotheek een interessant bericht uit Dordrecht over dit geweldige exemplaar. De bibliotheek ging de volgende dag nog langs met de PopUpTv cameraploeg. Ad van Beest, eigenaar van winkel Pandora, heeft het schilderij met daarop de brief tijdelijk ter beschikking gesteld aan de Piet Paaltjens Parade. Bekijk hieronder de video die PopUpTv van dit avontuur maakte.

 


Locatie en tijd

Datum: Vrijdag 20 oktober t/m woensdag 15 november 2017

Openingstijden: Gelijk aan die van de Bibliotheek in de Korenbeurs

Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs

Entree: Gratis toegang