LEZING DOOR FAMILIE OVER HAVERSCHMIDT

13 augustus 2017
Lezing familie HaverSchmidt francois piet paaltjens Schiedam geschiedenis

LEZING DOOR FAMILIE OVER HAVERSCHMIDT

René van Slooten ontdekte dat zijn overgrootouders Adolf van Slooten (1833-1908) en Gertje Verwijs (1835-1919) door HaverSchmidt in de echt werden verbonden.

Hij een neef van HaverSchmidt en zij de zus van jeugdvriend en studiegenoot Eelco Verwijs. In de lezing door Van Slooten komt o.a. de reis door België en Duitsland van Adolf van Slooten en HaverSchmidt aan bod, de gespannen verhouding met alter ego Piet Paaltjens en de dieperliggende oorzaken van zijn depressies.

Benieuwd naar wat Van Slooten heeft behandeld tijdens de lezing? Onderstaande publicaties mochten we na afloop op deze pagina publiceren.

  • Reis 1861: de vakantiereis die HaverSchmidt in 1861 maakte door België en Duitsland, samen met zijn broer Feddo en neef Dolf van Slooten.
  • Vreemdeling: de lezing ‘Vreemdeling in het land van de alledaagse werkelijkheid’ uit 1861, waarin HaverSchmidt zijn eigen levensprogramma aankondigde.
  • Preek 1862: de huwelijkspreek van mijn overgrootouders, waardoor HaverSchmidt’s leven een nieuw wending kreeg (tevens de oudste preek die van hem bekend is).

Locatie en tijd

Datum: Maandag 30 oktober 2017

Tijd: 20.00 uur

Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs

Entree: € 12,50

Tickets >