Herdruk van klassieker ‘HaverSchmidt en Schiedam’

29 oktober 2017
herman noordegraaf schiedam haverschmidt wandeling bibliotheek

Herdruk van klassieker ‘HaverSchmidt en Schiedam’

29 oktober 2017

Kenners en liefhebbers van François HaverSchmidt en zijn alter ego Piet Paaltjens hebben lang naar dit moment toegeleefd. Het boek ‘HaverSchmidt en Schiedam’ van auteur Herman Noordegraaf is eindelijk weer verkrijgbaar. Naar aanleiding van de Piet Paaltjens Parade (20 oktober t/m 1 november) is de herdruk van dit klassieke werk tot stand gekomen.

‘HaverSchmidt en Schiedam’ weer verkrijgbaar
In het kader van de Piet Paaltjens Parade heeft het Fonds Historische Publicaties Schiedam besloten tot een herdruk van het boek ‘HaverSchmidt en Schiedam’ van Herman Noordegraaf. Het boek verscheen in 1993, maar was al tijden uitverkocht. Gelukkig komt daar nu verandering in. Het inmiddels klassieke werk in de HaverSchmidt-literatuur geeft een uitvoerig beeld van het leven en werk van François HaverSchmidt in de tijd dat hij in Schiedam predikant was (1864 – 1894). Een rijk geïllustreerd boek dat 184 pagina’s telt. Het is het opnieuw verkrijgbaar bij onder meer Het Schiedams Boekhuis en Post Scriptium Boekhandel. De adviesprijs is €15. Theoloog Herman Noordegraaf (1951, Schiedam) is kenner van de geschiedenis van Schiedam en heeft daarover veel gepubliceerd.

Wandeling en onthulling muurgedicht
Auteur Herman Noordegraaf werkte ook mee aan de wandeling over François HaverSchmidt, die tijdens de Piet Paaltjens Parade in première is gegaan. Deze wandeling is verbonden aan muurgedicht ‘Dat heertje…’ van HaverSchmidt en werd op zaterdag 28 oktober succesvol en voor vele belangstellenden onthuld. Na ontvangst in de Bibliotheek in de Korenbeurs, met een zeer geslaagde voordracht door schrijver en dichter Lévi Weemoedt, gingen de wandelaars op pad. De folder, met daarin teksten van Herman Noordegraaf en Aad Jordaans, neemt de wandelaar mee langs Schiedamse locaties die een rol speelden in het leven van HaverSchmidt. De wandelfolder is gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek Schiedam.