BINNENGLUREN BIJ PAND ROELANTS

08 oktober 2017
corine robers pand roelants schiedam piet paaltjens

BINNENGLUREN BIJ CORINE ROBERS VAN PAND ROELANTS

8 oktober 2017

Een week lang je huis afstaan aan een band voor cd-opnames? Je moet er maar zin in hebben. Wouter en Corine Robers hadden daar gelukkig geen moeite mee. Een week lang stelden ze hun deuren open zodat de Piet Paaltjens Parade CD opgenomen kon worden. Daar waar het 150 jaar geleden begon met dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’, in de voormalige Drukkerij en boekhandel Roelants. Vandaag de dag het woonhuis van Wouter en Corine.

Alle nummers passen bij het huis
Corine Robers: “Wij zaten erbij terwijl de muziek ontstond. Zo gaaf! En de sfeer die er hing was heel goed. Elke dag was er een moment waarop de eerste demo werd beluisterd. Als je dan de hoofden instemmend ziet knikken, weet dat er nieuw werk is gemaakt, dat voelt zo bijzonder. Vanuit ons huis kijk je naar de overkant, naar de domineeswoning waar HaverSchmidt woonde. De verbinding is er heel sterk. Elk nummer past bij het huis en bij de bundel ‘Snikken en Grimlachjes’. Alweer zo’n zes jaar wonen we in Schiedam. We zeiden steeds tegen elkaar: ‘Later als we groot zijn, dan gaan we in een kasteel wonen.’ Die wens is hier al een beetje uitgekomen. In Schiedam zagen we dit huis met geschiedenis, met een verhaal. Daar hebben we ons eigen kasteel van gemaakt.”

Met Freek de Jonge voor de boekenkast
“Ik merkte dat ‘Melkboer’ van Jan Rot heel erg in m’n hoofd bleef hangen. Clean Pete vond ik verrassend mooi. Het gedicht dat zij gebruiken was me niet eerder zo opgevallen. Ik heb daardoor de bundel opnieuw gelezen. De muziek van Jerry Hormone kende ik nog niet. Met behoorlijke uithalen ging het er hard aan toe. Ja, dat was vrij heftig! Een van mijn favoriete momenten was toen ik samen met Freek de Jonge voor m’n boekenkast stond. Hij bekeek de kaften en vroeg of ik Nederlands had gestudeerd. Dat is iets wat ik had willen doen en kennelijk kun je dat zien. Hij zag meteen dat ik geen boek van zijn vrouw in de kast had staan. Die krijg ik van hem opgestuurd. Gelukkig stond er wel een boek van hem tussen. Of we het zouden overdoen? Zonder twijfel! Als er een deel twee van de Piet Paaltjens Parade CD komt, dan zijn wij erbij.”

freek de jonge schiedam roelants piet paaltjens

Zelf binnengluren bij Pand Roelants?
Dat kan! Tijdens de Piet Paaltjens Parade geeft muzikant Jan Rot twee huiskamerconcerten op deze locatie. De concerten vinden plaats op zondag 29 oktober. Eén vanaf 14.00 uur en één vanaf 15.30 uur. Tickets kosten € 15.